Nettstedet er sist oppdatert den

21. oktober 2018

BussPage.net © 2018

Jan Vidar Stenhaug - Sundbyfoss, Norway

Vestfold Fylke:

Det er Vestfold Kollektivtrafikk (VKT) som er ansvarlig for kollektivtrafikken i Vestfold. De bruker anbud aktivt, og det har vært flere forskjellige selskaper som har driftet rutenettet for dem i fylket.

 

I Vestfold har det vært mange forskjellige selskaper i trafikk. For å nevne noen: Rutebilene Farmand, Øybuss, Norgesbuss Vestfold, Nettbuss Vestfold, Nettbuss Viken, Schöyens Bilcentraler, Concordia, Linjebuss, UniBuss, TIMEkspressen, Ludvig Paulsen og Helge Nilsens Bilruter - og det aller nyeste fra 1. juli 2014: Tide.

 

Her finner dere bildekaruseller med alle bussbilder fra Vestfold. De er i kategoriene: Billetter og Rutetabeller, Concordia, Diverse, MT Buss, Nettbuss, Nobina, Norgesbuss, RHF Vestfold, Schöyen, Tide, TIMEkspressen og UniBuss - med til sammen 290 bilder.

 

Vi har også flere Videoer fra Vestfold på sin egen side.

www.busspage.net

 

En hobbyside med

buss som tema

 

A hobby website, dedicated to buses

 

Om våre bilder:

Hvis du finner noen bilder her som du gjerne vil ha i full kvalitet, så send oss en e-post her: BussBilder

Billetter og Rutetabeller:

 

Her er bilder av billetter og Rutetabeller som brukes eller har vært brukt i Vestfold.

 

Men ikke bruk denne siden som ruteopplysning, for da kan det fort bli bom. For disse bussrutene er ikke nødvendigvis de som er gyldig i dag.

 

Det er 5 bilder i bildekarusellen for Billetter og Rutetabeller.

Concordia Bus Norge:

 

Her er busser fra Concordia. Det var et selskap som Ing. M O Schöyens Bilcentraler etablerte og ble etter hvert ett heleid selskap av det svenske konsernet Concordia Bus AB som trafikkerer ruter i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Selskapet har i ettertid byttet navn, og heter nå Nobina.

 

Concordia har ikke hjemmeside

 

Det er 28 bilder i bildekarusellen for Concordia.

Diverse busser fra forskjellige selskaper:

 

Her er busser fra flere forskjellige busselskaper fra Vestfold. Vi har også lagt ut busser som vi ikke vet hvilket selskap de tilhører, men som vi har møtt i Vestfold.

 

Det er 38 bilder i bildekarusellen for diverse busser.

MT Buss Vestfold:

 

Her er busser fra MT Buss. De er egentlig ett selskap fra Vestby i Østfold, men deres Vestfoldavdeling har vi valgt å legge ut på vår Vestfold-side. I mars 2008 overtok de Helge Nilsens bilruter i Larvik.

 

 

Det er 6 bilder i bildekarusellen for MT Buss.

Nettbuss Vestfold & Nettbuss Viken:

 

Her er bilder av Nettbuss sine busser i Vestfold. Siden Nettbuss Viken er slått sammen med Nettbuss Vestfold, bruker vi bare benevnelsen Nettbuss Vestfold. Nettbuss Viken var opprinnelig Norgesbuss Vestfold. Busser fra TIMEkspressen finner dere lenger ned på siden.

 

Vi starter med bilder fra Hof, så fra Holmestrand, Sande, Tønsberg, Stokke, Svarstad og Larvik.

 

 

Det er 46 bilder i bildekarusellen for Nettbuss.

Nobina:

 

Her er bussene til Nobina i Vestfold.

 

 

Det er 21 bilder i bildekarusellen for Nobina.

Norgesbuss Vestfold:

 

Her er av busser som tilhørte Norgesbuss Vestfold. De ble overtatt av Nettbuss i 2004, og avdelingen ble gitt navnet Nettbuss Viken, som senere ble overdratt til Nettbuss Vestfold.

 

 

Det er 23 bilder i bildekarusellen for Norgesbuss.

RHF Vestfold:

 

Her er busser som tilhører Rutebilhistorisk Forening avdeling Vestfold. De er en underavdeling av RHF, som har som formål å ta vare på historiske busser og bussrelaterte ting.

 

 

Det er 13 bilder i bildekarusellen for RHF Vestfold.

RHFs veteranbusstreff i 2005 i Tønsberg

 

I mai 2005 arrangerte Rutebilhistorisk Forening sitt landsmøte og veteranbusstreff på Jarlsberg Travbane i Tønsberg. BussPage var tilstede og tok disse bildene fra treffet:

 

I denne bildekarusellen er det 31 bilder.

Ing. M. O. Schöyens Bilcentraler:

 

Her er busser som tilhører Schöyen i Vestfold. Selskapet gikk en tid under navnet Concordia Bus, men er nå kjent som Nobina.

 

Schöyen har ikke hjemmeside

 

Det er 4 bilder i bildekarusellen for Schöyen.

Tide Buss Vestfold:

 

Siden 1. juli 2014 har Tide Buss Vestfold kjørt på rutene i Larvik, Lardal, Sandefjord og Horten - samt gjennomgangsruta 01 fra Stavern til Horten.

 

Vi besøkte dem i Horten dagen før de startet, og tok noen bilder. Så de åtte første bildene er av busser som aldri hadde hatt betalende passasjerer om bord - da bildene ble tatt.

 

 

Det er 13 bilder i bildekarusellen for Tide.

TIMEkspressen:

 

Her er bilder av busser som tilhører TIMEkspressen i Vestfold, som eies av Nettbuss. Dette gjelder busser både for rute 8: Tjøme - Oslo og rute 14: Stavern - Oslo.

 

Rute 14 er senere overført til Nettbuss Express, mens rute 8 er overført til Bus4You.

 

 

Det er 15 bilder i bildekarusellen for TIMEkspressen.

UniBuss Vestfold:

 

Her er busser fra UniBuss i Vestfold.

 

 

Det er 25 bilder i bildekarusellen for UniBuss.

Bussbrannen i Stokke

 

UniBuss opplevde storbrann ved stasjoneringsstedet på Borgeskogen, natt til tirsdag 30. september 2014. Det har vist seg i ettertid at brannen ikke var påsatt, men at det har begynt å brenne i en av bussene på grunn av tekniske problemer - muligens varme bremser - og spredd seg til de andre.

 

Det var totalt 13 busser som brant opp - 2 av dem var Volvo og resten var Solaris Urbino. Til sammen gikk verdier for 26 - 30 millioner tapt i brannen.

 

I denne bildekarusellen er det 18 bilder.

På jobb for UniBuss

 

I denne bildekarusellen har vi lagt inn noe helt nytt. Etter mange års fravær bak bussrattet, begynte jeg som driver siden igjen å kjøre litt buss - nå for UniBuss Vestfold. Første arbeidsdag var 20. august 2012.

 

På denne siden vil jeg legge ut bilde av stort sett de fleste bussene jeg personlig har kjørt i jobbsammenheng. Foreløpig er det bare disse, men jeg har flere bilder som kommer snart.

 

I denne bildekarusellen er det 4 bilder.

www.busspage.net - En hobbyside med buss som tema - A hobby website, dedicated to buses