Om våre bilder»

 

Hvis du finner noen bilder her som du gjerne vil ha i full kvalitet, så send oss en e-post her:

BussBilder

 

 

 

Israelske busser:

 

På denne siden legger vi ut bilder av busser som er fra Israel.

 

Her er ett skikkelig vrak av en buss - ett såkalt "skogsdyr" - som vi kom over i Holmestrand, ikke langt fra Kleiverud for de som er lokalkjent. Takket være den israelske ambasaden i Oslo har vi nå fått en del informasjon om denne bussen som har tilhørt selskapet Egged.

 

Egged opplyser at dette var en Mercedes-Benz O 405. Den 18. juni 2002 ble bussen utsatt for ett bombeattentat, der 19 omkom og 74 ble skadd. Blant de døde var også sjåføren, Rami Tsidkiyahu. Dette skjedde på linje 32A i Gilo ved Jerusalem kl 07.55. Mer kan leses om dette her, hos det israelske utenriksdepartementet.

 

Årsaken til at denne har havnet i Norge er at den private organisasjonen Zaka ville vise hvordan terrorsituasjonen i Israel er. Bussen ble utstilt i Oslo, slik denne artikkelen hos NRK forteller. Vi tipset Jarlsberg Avis om bussen, og de kunne i en reportasje fortelle at den havnet i Holmestrand fordi en av initiativtagerne som sto bak det å hente den til Norge er bosatt i Holmestrand. Den står nå på gården som vedkommende eier, og det var der vi fant den.

 

Selskapet Egged ble etablert i Israel i 1933, og drifter ca 55% av busstrafikken i landet. Bussen skal være israelsbygd av karosserifabrikken Merkavim.

 

Ikke mye igjen av førerplassen. Kan så vidt skimte rattet mellom buskegreinene.

 

Restene av bilettmaskinen står her fortsatt.

 

Utsikten inn det som en gang var ett bakvindu.

 

Reg.nr. på denne bussen var altså 83-430-01 og int.nr. var 39339, og altså er Mercedes O 405.

 

Det er Egged sin gamle logo som finnes på bussen.

 

De innvendige informasjonsskiltene på hebraisk er fortsatt synlige over dørene foran. Skiltet til venstre sier " Når du går av, bruk den bakre døren takk!" og det høyre skiltet sier "De 2 første setene er FOR HANDIKAPPEDE!".

 

Dette skiltet sto plassert utvendig ved bakdøren.

 

 

BussPage er:»

 

En hobbyside med buss som tema.

Busspage.net © 2011 Jan Vidar Stenhaug - Hof, Norway