Om våre bilder»

 

Hvis du finner noen bilder her som du gjerne vil ha i full kvalitet, så send oss en e-post her:

BussBilder

 

Malta -

Terminaler:

 

Tilbake til Malta

 

Her legger vi ut bilder fra de rutebilstasjonene som vi så på Malta og Gozo. De fleste bildene er fra Valletta, men det er også fra noen andre terminaler.

 

 

 

Logoer:

Dette er logoen til ADT, som er forkortelse for Awtorità Dwar it-Trasport ta' Malta. De har byttet navn, og er i dag kjent som TM, som er en forkortelse for Transport Malta.

 

Og her er logoen til Transport Malta, som har ansvaret for alt som finnes av offentlig transport på øyene.

 

De fleste skiltene som har noe med transport og gjøre har dette merket på dem også, slik som dette som står på Victoria Bus Terminus på Gozo.

 

ADT sin logo.

 

Den er fortsatt synlig på en den av holdeplassene, som på denne som er i Mellieha Bay.

 

Kart over bussrutene på Malta

 

 

 

Valletta Bus Terminus:

Her er en av flere informasjonskiosker på bussterminalen i Valletta. Her deler de også kontor med politiet. TM har også en viss myndighet ut over busstransport, for de utsteder førerkort og lisenser til å drive offentlig transport på øyene. Og som vi la merke til ett par ganger - de har egne biler og motorsykler som kjører rundt og bøtelegger enhver person som har stoppet med bilen på en bussholdeplass.

 

Her er en av de andre kontorene til TM i Valletta. Her er det også mulig å kjøpe bussbilletter via de tre automatene på bildet. Til høyre ser man også det ene hjørnet av pauserommet til sjåførene.

 

Rutebilstasjonen i Valletta er anlagt rundt Triton Fountain, som man ser på dette bildet. Det var i 2010 hele 508 busser som utførte rutetransport på Malta - så her sydet det av liv.

 

Her er den veien, Triq Sarria, som alle bussene kjører inn på terminalen.

 

Terminalen sett fra andre etasje av en sightseeingbuss vi reiste med som svingte innom.

 

Mer av terminalen. Fremst i bildet her står en Ford Cargo. Reg.nr.: DBY 330, 1988-modell med Ramco karosseri fra 1999. Den er skiltet med rute 21: Valletta - Fgura - Xghajra Bay. Eier er Alex Pulo i Paola.

 

De personbilene som sees på dette bildet lager ikke bare kork - men de har heller ikke lov til å være her. Noe som resulterte i ilter bruk av fløytene på bussene som ble sperret inne.

 

Trafikken rundt fontenen gikk hele tiden svært tett - og i alle retninger. Så her var det viktig å følge godt med på hvor man gikk, og så komme seg unna så snart en av bussene fløytet - for det var et klart signal om at du sto i fare for å bli nedkjørt.

 

Dette er en søndag dette bildet er tatt - og også da var plassen full av busser.

 

Litt mer av terminalen fra bussen vi reiser med.

 

Plassen er indelt med tre løp som går i en rundkjøring rundt fontenen. Og her står bussene på rekke og tar på passasjerer. Vi vil om ikke lenge legge ut ett kart over plassen her på siden.

 

Som sagt - bussene gikk og sto parkert i alle retninger. Så her var det svært viktig å følge med som fotgjenger. På bildet er det to busser med fronten mot fotografen. Den til venstre er en Bedford YRQ. Reg.nr.: FBY 715, 1974-modell med Duple Dominant I karosseri. Eier er Rosaria Falzon i Fgura. Bussen er skiltet med rute 63: Valletta - Msida Creek - Ta' Xbiex. Den til høyre i bildet er en Volvo B 7 RLE. Reg.nr.: FBY 741, 2003-modell med Saracakis karosseri. Eier er Saviour Caruana i Qormi.

 

De gamle byggene lager en flott ramme rundt Valletta Bus Terminus.

 

Bussene står tett rundt på terminalen.

 

Terminalen med Hotel Phoenicia i bakgrunnen. Den bussen som er nærmest kamera er en GMC f/c. Reg.nr.: DBY 397, 1943- modell med Xuereb karosseri som den fikk i 1954. Eier er Siliano Sammut i Mosta.

 

I dette området av terminalen står bussene til rute 60, 63, 163, 64, 68, 671, 62, 662, 667, 40, 47, 52, 43, 44, 45 og 50.

Buss nr. 3 fra venstre er en King Long XMQ 6113 GMC. Reg.nr.: DBY 461, 2003-modell med King Long karosseri. Eier er Rodianne Sultana i Santa Venera. Den skal ut på rute 64: Valletta - Sliema - St Andrews. Neste buss er en Bedford YLQ. Reg.nr.: FBY 670, 1977-modell med Duple Dominant II karosseri. Eier er Emmanuele Valletta i Qormi. Den skal ut på rute 40: Valletta - Birkirkara - Ta Qali.

 

Det virker mer eller mindre kaotisk her på terminalen, men det går bra - så lange de som er fotgjengere passer på seg selv. For her kommer bussene i alle retninger, og ryggende i ganske god fart. Helt til høyre i bildet er en Bristol LH 6 L. Reg.nr.: EBY 524, 1974-modell med Eastern Coach Works karosseri. Eier er Mario & Marisa Baldacchino i Ghaxaq. Til venstre for den står en Bedford YLQ. Reg.nr.: DBY 316, 1978-modell med Duple Dominant I karosseri. Eier er Johan Tanti i Mqabba. Den er skiltet med rute 84: Valletta - Ta Qali - Mtarfa.

 

Her er holdeplassene til rute 84, 88, 89, 138 og 38. Helt til høyre er en Maltese Docks f/c. Reg.nr.: EBY 616, 1970-modell med Barbara karosseri. Eier er Marco Magro i Zurrieq. Den skal ut på rute 91: Valletta - Hamrun - Qormi.

 

Her står busser som skal ut på rute 40, 43, 44, 45 og 50. Fra venstre står følgende busser: Ford V 8 Sultana. Reg.nr.: EBY 552, 1939-modell med Tonna Conversion karosseri fra 1962. Eier er Nicholas Mifsud i Qormi, og den skal ut på rute 40: Valletta - Birkirkiara - Ta Qali. Neste buss er en Bedford YRQ. Reg.nr.: FBY 691, 1971-modell med Plaxton Panorama Elite II karosseri. Eier er Rodianne Sultana i Santa Venera. Den skal ut på rute 45: Valletta - Mosta - Cirkewwa. Så står det en litt gjemt, og neste etter den er en King Long XMQ 6113 GMC. Reg.nr.: EBY 635, 2003-modell med King Long karosseri. Eier er Thomas Borg i Mellieha. Den er også skiltet med rute 45. Så kommer en AEC Reliance 6 MU 2 RA. Reg.nr.: DBY 300, 1968-modell med Willowbrook karosseri. Eier er Charles Caruana i Mellieha. Den er også skiltet med rute 45.

 

Masse trafikk her hver eneste dag. Helt til høyre er Ford Thames ET 7. Reg.nr.: EBY 537, 1952-modell med Micaleff karosseri. Eier er Anthony Falzon i Qormi. Den skal ut på rute 62: Valletta - Sliema - Paceville. Til venstre for den er en King Long XMQ 6113 GMC. Reg.nr.: DBY 446, 2003-modell med King Long karosseri. Eier er Kristino Giordimaina i Siggiewi. Den skal ut på rute 66: Valletta - Paceville - St Georges Bay. Neste buss er en Bedford SB 5. Reg.nr.: FBY 694, 1956-modell med Grech karosseri. Eier er George Xerri i Marsa. Denne skal ut på rute 60: Valletta - Savoy Police Station.

 

Dette er utsikten fra Triq Nelson inn mot terminalen. På vei inn på terminalen kjører en Volvo B7 RLE. Reg.nr.: EBY 598, 2003-modell med Saracakis karosseri. Eier er Philip Caruana i Zebbug. Personbilen på bildet tilhører Transport Malta, reg.nr.: PTA 013.

 

I dette området står bussene på rute 1, 2, 4, 6, 75, 71, 91, 34, 32 og 8. Midt på bildet kommer en Bedford QLD. Reg.nr.: DBY 361, 1944-modell med Sammut karosseri. Eier er Ronald Demanuele i Zabbar. Bussen kommer her inn på rute 113: Valletta - Tarxien - Hal Far.

 

Terminalen med Valletta og The City Gate i bakgrunnen.

 

Sett fra Triq Nelson.

 

Her er ett område som brukes til å parkere busser når sjåførene har pause. Delen nærmest til venstre i bildet brukes også til rute 98, 69, 169, 41, 141, 42 og 142.

 

Om søndagene er dette området ikke i bruk til busser, men derimot til det flotte søndagsmarkedet med alt mulig rart til salgs i diverse boder - vel verd ett besøk.

 

Her er området sett i motsatt retning.

 

Samme området, men nå ser man også inn mot selve terminalen.

 

Her står vi ombord på en to-etasjers sightseeingbuss og ser nedover sammen område.

 

Samme plass som over, men i motsatt retning.

 

Det er 508 busser på Malta, og her ser man mange av dem samtidig.

 

Samme sted som over, men i motsatt retning.

 

Nå er vi ved holdeplassen til rute 27: Valletta - Marsaxlokk.

 

Søndagsmarkedområdet. Til høyre står en BMC Falcon. Reg.nr.: EBY 494, 2003-modell med BMC karosseri. Eier er Mario Ellul i Mqabba.

 

Bussene til rute 43, 44, 45 og 50. Til høyre står en AEC Swift 4 MP 2 R 1. Reg.nr.: FBY 779, 1970-modell med Park Royal karosseri. Eier er Patrick Cauchi i Mellieha. Den er skiltet med rute 44: Valletta - Mosta - Ghadira. Til venstre står en Bedford SB 1. Reg.nr.: DBY 409, 1959-modell med Debono karosseri. Eier er Raymond Borg i Mellieha. Den er skiltet med rute 45: Valletta - Mosta  - Cirkewwa. Neste er en King Long, og til venstre for den står en BMC Falcon. Reg.nr.: DBY 370, 2003-modell med BMC karosseri. Eier er Paul Mifsud i Mellieha. Den er skiltet med rute 58: Valletta - Birkirkara - Bugibba. Deretter er en Bedford SB 0. Reg.nr.: DBY 325, 1952-modell med Grech karosseri som den fikk i 1979. Eier er Godfrey Mifsud i Mgarr. Den er skiltet med rute 45.

 

Valletta Bus Terminus i kveldsmørket.

 

Her står vi og venter på bussen som skal frakte oss fra Valletta til St. Juliens.

 

 

 

Cirkewwa Bus Terminus:

Cirkewwa ligger helt nordvest på Malta. Dette er endestasjon for bussene fra Valletta som frakter passasjerer til fergen som går over til Gozo herfra. Ingen av bussene på Malta går over til Gozo, og ingen av bussene på Gozo går over til Malta. Nærmest står en Bedford YMQ. Reg.nr.: EBY 495, 1981-modell med Marshall karosseri. Eier er Alphonse Abela i Ghaxaq.

 

Terminalen sett fra fergen.

 

Samme sted.

 

Cirkewwa på kveldstid.

 

Passasjerene haster fra fergen og til bussene.

 

Rikelig med busser som står klar til å frakte passesjerene sørover.

 

Bussterminalen sett med Gozo Channel Line sin terminal i bakgrunnen.

 

 

 

Marsaxlokk Bus Terminus:

Marsaxlokk er en fiskerlandsby som ligger sørøst på Malta. Her står en buss klar til avgang, og i bakgrunnen kommer det en inn til Marsaxlokk - som da uttales Marsasjlåkk. På bildet står en Ford V 8, 1944-modell.

 

 

 

Mdina / Rabat Bus Terminus:

Her er vi i Mdina, som ligger nord på øya. Bussen til vesntre har vi ikke noe info om. Neste buss er en Bedford YLQ. Reg.nr.: EBY 610, 1976-modell med Duple Dominant I karosseri. Eier er Martin Borg i Mellieha. Så er det en Volvo B 6-50. Reg.nr.: DBY 364, 1995-modell med Alexander Dash karosseri. Eier er Emanuel Cutajar i Gharghur. Den er skiltet med rute 86: Mdina - Ta Qali - Bugibba. Til sist står en AEC Regal 0662. Reg.nr.: DBY 349, 1939-modell med Barbara karosseri fra 1960. Eier er Saviour Camilleri i Naxxar. Den er skiltet med rute 81: Valletta - Ta Qali - Dingli.

 

Terminalen sett fra motsatt side, med de samme tre bussene inne.

 

 

 

St. Julians Bus Terminus:

To busser står klar for å kjøre til Valletta. Den til venstre er en King Long XMQ 6113 GMC. Reg.nr.: DBY 366, 2003-modell med King Long karosseri. Eier er Anton Gatt i Zejtun. Til høyre er en AEC Swift 4 MP 2 R 1. Reg.nr.: FBY 779, 1970-modell med Park Royal karosseri. Eier er Patrick Cauchi i Mellieha. Begge bussene skal på rute 62: Paceville - Sliema - Valletta.

 

Holdeplasser for de som skal fra St Julians og i retning mot Valletta. Det er en Bedford YRQ, 1973-modell som står i bakgrunnen.

 

Her er holdeplassene for busser som kommer fra Valletta.

 

Transport Malta har en mann sittende her på dagtid. Han bruker sin egen bil som kontor fra denne parkeringsplassen.

 

Her står vi og venter på buss fra Valletta som skal frakte oss videre nordover på øya til Bahar ic-Caghaq.

 

 

 

Sliema Bus Terminus:

Også i Sliema har Transport Malta ett informasjonskontor på bussterminalen.

 

Her er den nordlige delen av terminalen.

 

Og her er den sørlige delen av terminalen, som ligger langs hovedveien gjennom Sliema.

 

Her har vi satt sammen de to bildene til ett.

 

 

 

Victoria Bus Terminus (Gozo):

Rett ved Victoria Bus Terminus har Transport Malta sine kontorer på Gozo.

 

Her er informasjonskontoret til Transport Malta på Victoria Bus Terminus.

 

Victoria Bus Terminus, sett fra en sightseeingbuss.

 

Victoria Bus Terminus.

 

Det var ikke mange busser å se her i hovedstaden på Gozo.

 

Bussen på bildet er en Optimal, 1998-modell.

 

Til høyre står en Iveco 380, 1996-modell. Til venstre for den en Leyland Tiger, 1998-modell. Og sightseeingbussen som står til venstre er en Scania.

 

Busterminalen sett i motsatt retning i forhold til bildene over.

 

Victoria Bus Terminus.

 

Victoria Bus Terminus.

 

Litt senere på dagen har det kommet inn noen flere busser. Til venstre er en Bedford YNT, 1988-modell. I midten er en Bedford SB 8, 1962-modell, og til høyre er en Bedford SB 0, 1956-modell.

 

Terminalen sett fra sightseeingbussen vi reiste med.

 

 

 

Xaghra Bus Terminus (Gozo):

Rutebilstasjonen i Xaghra ligger rett ved Ggantija templene på Gozo. På plassen står også en Bedford YNT, 1988-modell i Gozo rutebussenes farger.

 

 

 

Zejtun Bus Terminus:

Her er Zejtun rutebilstasjon sett fra den bussen vi reiste med fra Marsaxlokk til Valletta.

 

Kontoret som Transport Malta har her i Zejtun, som ligger sørøst for Valletta.

 

 

 

Tilbake til Malta

 

BussPage er:»

 

En hobbyside med buss som tema.

 

Busspage.net © 2011 Jan Vidar Stenhaug - Hof, Norway