Nettstedet er sist oppdatert den

21. oktober 2018

BussPage.net © 2018

Jan Vidar Stenhaug - Sundbyfoss, Norway

Malta -

Meny:

BussPage har vært på Malta i november 2010, oktober 2012 og i november 2013. Så vi har masse bilder og noen videoer derfra, som blir lagt ut her på disse sidene.

 

Første gang vi var der, var bussene stort sett av den gode gamle sorten. Men fra juli 2011 var det Arriva Malta som driftet trafikken på Malta og Gozo, med nye busser - men vi fikk "reddet" mange av de gamle - og deler dem med våre besøkende her. Den eldste bussen vi reiste med, som fortsatt gikk i vanlig rutetrafikk i 2010, var en buss fra 1939!

 

Den 1. januar 2014 overtok Transport Malta alle Arriva Maltas eiendeler for å unngå komplett kaos ettersom Arriva Malta var i ferd med å gå konkurs. For tiden er det TM sitt nyoprettede selskap Malta Public Transport som drifter all busstrafikken.

 

MPT skulle bare drifte trafikken fram til nytt selskap var på plass, og det ble inngått avtale med det spanske selskapet Autobuses de Leon om at de overtok all busstransport på Malta og Gozo. Oppstartsdato ble satt til 8. januar 2015, men de starter først i juli 2015. BussPage kommer med bilder derfra - da vi skal dit til høsten - men under her er et bilde av en av de nye bussene - hentet fra radiokanalen Bay Easy sin nettside.

 

TM hadde også ansvaret for busstrafikken da vi var på Malta første gang, men da var det ATP (Assocjazzjoni Trasport Pubbliku), en sammenslutning av busseierne på Malta, som sto for selve bussene.

 

Og hva kostet en voksenbillett på bussen på Malta i 2010? Mellom €0,47 og €1,58 - altså: 3,75 til 12,59 kroner!

 

www.busspage.net

 

En hobbyside med

buss som tema

 

A hobby website, dedicated to buses

 

Om våre bilder:

Hvis du finner noen bilder her som du gjerne vil ha i full kvalitet, så send oss en e-post her: BussBilder

Mercedes-Benz.

Reg.nr.: BUS 399. Bildet er hentet fra radiokanalen Bay Easy, og det er tatt på fergekaia i Mgarr på Gozo. Bussen er i fargene til Malta Public Transport.