Malta

BussPage var på Malta i november 2010, oktober 2012, november 2013, oktober 2015 og november 2017. Så vi har masse bilder og noen videoer derfra, som kommer her.


Første gang vi var der, var de fleste bussene fra 60 og 70-tallet, men den eldste vi så som fortsatt var i daglig rutetrafikk var en fra 1939! Transport Malta (TM) hadde hovedansvaret for busstrafikken da vi var på Malta første gang, men det var ATP (Assocjazzjoni Trasport Pubbliku), en sammenslutning av busseierne på Malta, som sto for selve bussene.


Og hva kostet en voksenbillett på bussen på Malta i 2010?

Mellom €0,47 og €1,58 - altså: 3,75 til 12,59 kroner!


Siden 1. november 2022 er det gratis og ta bussen i Malta,

dersom du har kundekort!


Fra januar 2014 var det TM sitt nyopprettede selskap Malta Public Transport som driftet bussene fram til det nye anbudet var på plass. Det ble vunnet av det spanske selskapet Autobuses de Leon. Fra juli 2015 overtok de driften av Malta Public Transport.


www.busspage.net


En hobbyside med

buss som tema


A hobby website, dedicated to buses


Om våre bilder:

Hvis du finner noen bilder her som du gjerne vil ha i full kvalitet, så send oss en e-post her: BussBilder

Malta Bus - galleri nr. 1


Malta Bus - Her er bilder fra 2010, da Malta var full av gamle busser som gikk i daglig rutetrafikk. Den eldste vi møtte var fra 1932! Alle bussene her kjørte på øya Malta, bussene på Gozo har fått sitt eget galleri lenger ned på siden.


Malta Bus - galleri nr. 2:

Gozo Route Bus:


Her er bilder av de bussene som vi kom over på øya Gozo, som ligger rett nord for øya Malta. På Gozo er rutebussene grå med røde og hvite striper langs sidene. Som dere vil se her så er variasjonen stor når det gjelder utformingen av disse stripene.

 

Det var Ministry for Gozo som hadde ansvaret for Gozo Route Bus.


Arriva Malta - busser på øya Malta - galleri nr. 1:


I juli 2011 overtok Arriva Malta trafikken på Malta og Gozo med nye busser, etter at anbud var innført pga EU-regelverket. Det gikk ikke så bra for Arriva. De tapte rundt 350 millioner på de rundt 2 årene de driftet busstrafikken.


Så høsten 2013 måtte maltesiske myndigheter - ved TM - overta alle Arrivas eiendeler for €1 for å unngå konkurs og at all busstransport opphørte fullstendig.TM opprettet selskapet Malta Public Transport, som skulle drifte busstrafikken inntil ny operatør var på plass.

 

TM planla at en ny operatør skulle overta innen mars 2014, men den nye operatøren kom først på plass i juli 2015, og de overtok MPT fra MT.


Om det står noe annet er bussen av det kinesiske merket King Long.


Arriva Malta - busser på øya Malta - galleri nr. 2: